Hoe heet u?   

Mijn naam is Peter Smit

Welk certificaat kan ik bij u halen?                                        

Het Han 1 certificaat. Hiermee kun je in de horeca werken. Dit certificaat laat zien dat je bekend bent met de kennis van materialen, producten en benamingen die in de horeca gebruikt worden.
zoals: brunoise, julliene, chinoise, al dente, braiseren, debrasseren, MEP enzovoort.

Wat heb ik daar later aan?

Als je later in de horeca werkt, en ze vragen aan je: "snijdt jij die wortels even brunoise?", dan sta jij niet met je mond vol tanden! Je beheerst de vaardigheden en de vaktermen die in de keuken gebruikt worden.

Wat ga ik leren?

Je krijgt echte opdrachten. Je werkt bijvoorbeeld in ons restaurant, of doet een klus in voor een cateringopdracht. Het kan ook dat je stageloopt in de horeca, of je volgt de lessen consumptief. In de praktijk leer je de technieken, in de lessen leer je de vaktermen.

Wat voor spullen heb ik nodig?

Dichte schoenen en beschermde kleding. Later voor je zelf wellicht een eigen messenset.

   
 

 

   

Hoe ziet een les eruit?

In de derde klas kun je solliciteren in ons restaurant. Tijdens het werken in het restaurant doe je kennis op over wat er zoal komt kijken bij het werken in de keuken. Je leert door met verschillende producten en materialen te werken.
Je krijgt ook theorieles over warenkennis en snijtechnieken.  

Wat kost het me?

Vooral veel inzet van jouzelf. De andere kosten zijn op dit moment nog voor school.

 

     

Hoeveel tijd ben ik er mee bezig?

Dat ligt helemaal aan jezelf.
Kijk maar eens naar een kookprogramma. Bijvoorbeeld 24 kitchen of master chefs. Dan zie je dat liefde voor het vak geen tijd kent.