Hoe heet u?   

Mijn naam is Peter Smit               

Welk vak geeft u?                                        

Consumptief! Dat is meer dan alleen koken, lees maar verder!

Welke spullen heb ik bij u in de les nodig?

Een schort, koksmuts en kookboeken krijg je van school. Voor de veiligheid en hygiëne heb je dichte schoenen nodig, bedekte ledematen en bij lang haar een staart. 

Hoe ziet een les bij u eruit? 

Eerst krijg je instructie aan tafel, in een kring. Dan gaan we aan de slag. De leerkracht loopt rond om te helpen. Soms krijg je een beoordeling van de leerkracht. Aan het eind gaan we alles samen opeten en dan opruimen met een schoonmaaklijst/plan. Vervolgens evalueren we samen de les

Wat leer ik in het eerste jaar? 

Het eerste jaar leer je de ingrediënten kennen. Je weet dan bijvoorbeeld wat bleekselderij is, of bloemkool en lente uien. Je leert de materialen gebruiken: denk bijvoorbeeld aan een mixer, verschillende snijmessen, een schuimspaan, een pureeknijper. We werken ook aan belangrijke competenties (hygiëne, veiligheid) en vaardigheden als een recept lezen, meten en wegen, tafelmanieren en vakjargon, franse benamingen voor blokjes, reepjes enz.

Wat je maakt, neem je mee of eet je zelf op!    

Wat leer ik in tweede jaar?

Het tweede jaar staat in het teken van verdieping van alles wat je in het eerste jaar hebt geleerd, maar dan met nog meer verschillende groenten en materialen die je nodig hebt om het recept te maken.

Wat je maakt, neem je mee of eet je zelf op!

Wat leer ik in het derde jaar/bovenbouw?

In het derde jaar is koken een keuzevak. Dat betekent: verdere verdieping en nu ook catering opdrachten. Je probeert nu écht kwaliteit te leveren, zodat je opvalt en misschien kan solliciteren(!) in ons restaurant op school! Rondom Vol is  elke  maandag  bezet met wel 34 gasten of meer....  Je kookt nu dus ook voor anderen!